top of page

OVER ONS

In september 1988 begon het. Er waren afzonderlijk 7 dames die hetzelfde plan hadden; verhuizen naar Leeuwarden en zich aansluiten bij Studentenvereniging Io Vivat Nostrorum Sanitas. Eenmaal lid vonden ze elkaar in hun diversiteit wat hun verbond. Deze ontdekking was een bijzondere vriendschap die deze dames wilden doorzetten en doorgeven aan de  daaropvolgend gekozen dames met hetzelfde bijzondere karakter.

 

9 november 1989. Een belangrijke datum waar tot op de dag van vandaag 130 dames zich verbonden mee voelen: de oprichtingsdatum van Damesdispuut Arachne. Een Dispuut wat verbondenheid uitstraalt. Waar diversiteit eenheid vormt en vriendschap en liefde voor elkaar belangrijk is. Een vriendinnengroep van grote waarde werd gevormd, met een ijzersterk devies: Omnia Mutantur Nihil Interit, Alles verandert, niets vergaat.

 

Deze 7 dames zijn het begin van het mooiste dispuut van Leeuwarden. Het roze groene damespeloton heeft zich inmiddels al verspreid over de hele wereld, maar toch weten we elkaar nog dagelijks te vinden. De vriendschap tussen de Leden van Arachne is onbeschrijfelijk, onbegrensd en ontastbaar. Het is een gevoel wat voor altijd bij je blijft.

 

Nu, 33 jaar later, zijn we met 14 zittende Leden met dezelfde kernwaarde van toen. Een vriendengroep met  een fundament van gedrevenheid, enthousiasme, creativiteit en ondernemerszin. De Leden van Arachne kenmerken zich door gedrevenheid, enthousiasme, creativiteit en ondernemerszin. Maar het allerbelangrijkste is dat ieder elkaar volledig respecteert en altijd bij elkaar kan aankloppen wanneer dat nodig is.

Arachne staat voor vriendschap en gezelligheid die verandert, maar niet vergaat!

omnia

Alles

mutantur

verandert

nihil

niets

interit

vergaat.

bottom of page