Over ons

IMG_3895.jpeg.jpeg

Inmiddels zijn wij 32 jaar verder en kunnen we met trots zeggen dat we het grootste Damesdispuut in Leeuwarden zijn. Met 15 actieve Leden aanwezig in Leeuwarden en meer dan 100 Oudleden die zich inmiddels verspreid hebben over de gehele wereld! Met andere woorden; Arachne houdt na Leeuwarden zeker niet op! Hierover kun je meer lezen onder het kopje VVR.

 

De Leden van Arachne kenmerken zich door gedrevenheid, enthousiasme, creativiteit en ondernemerszin. Maar het allerbelangrijkste is dat ieder elkaar volledig respecteert en altijd bij elkaar kan aankloppen wanneer dat nodig is. Op 9 november vieren wij elk jaar onze verjaardag, ook wel Dies genoemd. Eens in de vijf jaar vieren wij ons Lustrum, waarbij alle Leden van Damesdispuut Arachne bij elkaar komen en met zijn allen op reis gaan. De bestemming van die reis blijft echter tot het allerlaatste moment geheim…

 

 

De naam, ondertitel en het logo van het Dispuut komen uit de Griekse mythologie;

 

“Arachne was een jonge vrouw die in de leer was bij Pallas Athene, de oppergodin. Pallas Athene leerde Arachne weven. Arachne beheerste de weefkunst erg goed en kreeg het zo hoog in haar bol dat ze Pallas Athene uitdaagde voor een weefwedstrijd. Pallas Athene weefde de goden in hun hoedanigheid, terwijl Arachne de goden afbeeldde in hun liefdesspel. De wedstrijd bleef onbeslist. Pallas Athene kon dit niet verkroppen en verscheurde het doek van Arachne. Arachne was hierdoor ontroostbaar en pleegde zelfmoord. Pallas Athene kreeg spijt van haar daad en bracht Arachne terug in de gedaante van een spin zodat zij zich de rest van haar leven nuttig kon maken.”