Over ons

Inmiddels zijn wij 30 jaar verder en kunnen we met trots zeggen dat we het grootste Damesdispuut in Leeuwarden zijn. Met 9 actieve leden aanwezig in Leeuwarden en zo’n 100 oudleden die zich inmiddels verspreid hebben over de gehele wereld! Met andere woorden; Arachne houdt na Leeuwarden zeker niet op! Hierover kun je meer lezen bij het kopje VVR.

 

De leden van Arachne kenmerken zich door gedrevenheid en enthousiasme, creativiteit en ondernemerszin. Maar het allerbelangrijkste is dat ieder elkaar volledig respecteert en altijd bij elkaar kan aankloppen wanneer dat nodig is. Op 9 november vieren wij elk jaar onze verjaardag, ook wel Dies genoemd. Eens in de vijf jaar vieren wij ons lustrum, waarbij alle leden van Damesdispuut Arachne bij elkaar komen en met zijn allen op reis gaan. De bestemming van die reis blijft echter tot het allerlaatste moment geheim…

 

 

De naam, ondertitel en logo van het Dispuut, komen uit de Griekse mythologie;

 

“Arachne was een jonge vrouw die in de leer was bij Pallas Athene, de oppergodin. Pallas Athene leerde Arachne weven. Arachne beheerste de weefkunst erg goed en kreeg het zo hoog in haar bol dat ze Pallas Athene uitdaagde voor een weefwedstrijd. Pallas Athene weefde de goden in hun hoedanigheid, terwijl Arachne de goden afbeeldde in hun liefdesspel. De wedstrijd bleef onbeslist. Pallas Athene kon dit niet verkroppen en verscheurde het doek van Arachne. Arachne was hierdoor ontroostbaar en pleegde zelfmoord. Pallas Athene kreeg spijt van haar daad en bracht Arachne terug in de gedaante van een spin zodat zij zich de rest van haar leven nuttig kon maken.”

Alles verandert, niets vergaat

Peperstraat 12A

8911JA Leeuwarden

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

© 2023 by Architects. Proudly created with Wix.com