Studeren in Leeuwarden

Leeuwarden is een echte studentenstad. Naast dat het een heel gezellige stad is, is het klein genoeg om je er snel thuis te voelen, maar groot genoeg om je hier je studietijd goed te kunnen vermaken. De kosten zijn laag in vergelijking met veel andere steden en en zijn meer dan voldoende faciliteiten voor studenten. Damesdispuut Arachne is gelinkt aan Studentenvereniging Io Vivat en Io Vivat is weer gelink aan Stenden Hotelmanagement School. 

Io Vivat Nostrorum Sanitas

 

Damesdispuut Arachne is verbonden aan Studentenvereniging Io Vivat Nostrorum Sanitas. Op 28 september 1987 werd Studentenvereniging Io Vivat Nostrorum Sanitas opgericht door een groep actieve studenten van de Hotel Management School van Leeuwarden. Nu, ruim 30 jaar later, heeft Io Vivat 400 actieve leden en meer dan 5000 oud-leden.    

De Vereniging beschikt over haar eigen pand, midden in het centrum van Leeuwarden, waarin een ruime Sociëteit en diverse vergaderruimten gehuisvest zijn. Io Vivat organiseert jaarlijks tal van activiteiten en evenementen op het gebied van sport, cultuur en diverse feesten. Naast het deelnemen aan deze activiteiten en evenementen kun je zelf ook actief worden binnen de Vereniging. Op deze manier heb je de mogelijkheid om de opgedane kennis van school te gebruiken en bij Io Vivat in praktijk te brengen. Bovendien wordt je inzet beloond door Stenden met studiepunten!

Promotie vereninging.jpeg